Lees dit boek : een app die je op de hoogte houdt van nieuwe titels

Fanatieke lezers of inkopers van boeken hebben elk hun eigen methode om het boekenaanbod te volgen. Geen eenvoudig klus, want het aanbod van nieuwe titels wordt alsmaar groter en is alsmaar meer verspreid. Naast de traditionele uitgeefkanalen zijn er ook auteurs die zelf boeken uitgeven en die bekend maken via hun eigen website, Amazon is behalve boekverkoper ook uitgever, sommige boeken komen enkel als e-boek uit op een specifiek online kanaal, … Het samenstellen van een collectie voor een boekhandel of bibliotheek is een vak op zich. Het is meer dan kennis, vooral een kwestie van ervaring om alle titels die voor jezelf of voor jouw publiek mogelijk interessant zijn op het spoor te komen.

Boekhandels en bibliotheken worden geacht om voor te zijn op wat lezers te weten komen via boekbesprekingen in de publieke media. Daarvoor wordt onder andere gewerkt met brochures van uitgevers die hun nieuwe titels een aantal keer per jaar bekend maken. Uitgevers hebben ook online kanalen waardoor lezers, meer dan vroeger, zelf weten wat de nieuw te verschijnen titels zijn en die bijgevolg snel verwachten in het aanbod van de eigen boekhandel of bibliotheek.

Een methode ontwikkelen om het alsmaar groter wordende aanbod van boeken tijdig te doorploegen is niet evident. Wie af en toe een boek leest laat zich vooral leiden door de media die voor ogen komen: het aanbod en de presentatie van de boekhandel, een selectie van het warenhuis, een aankondiging in de krant, leestips van vrienden, kooptips op Amazon, … Wie op zoek is naar meer dan wat anderen al vóór ons geselecteerd hebben, heeft het alsmaar moeilijker.

WPG-uitgevers speelt hierop in en heeft een app laten ontwikkelen die het aanbod van hun uitgeversgroep op een aantrekkelijke manier tijdig in beeld brengt.

Lees dit boek appMet de “Lees dit boek”-app kunt u boeken lezen die nog gaan verschijnen of zojuist verschenen zijn. Van elk boek is een leesfragement beschikbaar, van sommige titels zelfs (tijdelijk) het complete werk. De selectie van de titels is door de deelnemende uitgeverijen gemaakt en wordt wekelijks vernieuwd. De app is bedacht door WPG Uitgevers en ontwikkeld in samenwerking met The Saints.

Na het lezen van een fragment kan je het boek meteen én met korting aankopen in de iBookstore.

De navigatie van de app-schermen kan beter, de etalages mogen meer gesegmenteerd zijn, en het zou beter een responsive website geweest zijn die ook bruikbaar is voor mensen zonder iPad, maar het initiatief is interessant.
Het is een middel voor wie via de iPad of iPhone in een vroeg stadiumwegwijs wil raken in het aanbod van nieuwe Nederlandstalige titels. Maar ook hier betreft het een selectie van een specifieke uitgeversgroep en blijf je voor het volledige aanbod aangewezen op het zoeken op vele andere plaatsen.

Ga naar de website van Lees Dit boek

Tagged as:

4 Comments

 1. hausratversicherung steuerliche behandlung 5 november 2016 at 8:49 am #

  It seems to me that this post is saying that you don’t need confidence in yourself. Maybe it would have been more comfortable, but you made a good set of choices and everything turned out fine. Is this another excuse to beat yourself up? To agonise over the fact that you didn’t need to agonise? Perhaps it’s the mental equivalent of an invigorating light whipping with birch twigs when you come out of the sauna. And why not?!

 2. http://www./ 15 november 2016 at 1:56 pm #

  its called: texting on the internet.the internet isnt a school so u can type how ever u want as long as it makes sence. lookes like u think u get graded everywhere u type in or write instupid retard

 3. http://www./ 25 november 2016 at 5:06 pm #

  Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an email.|

 4. existenzgründer kredit erfahrungen 8 februari 2017 at 5:25 pm #

  Oh how delicious. These look like the perfect dessert to savour slowly with a teaspoon. Love the idea of serving it with a salted caramel ice cream too. Yum! Have a lovely trip 🙂

Geef een reactie